Store bonusser til Topdanmark-bosser

Holder forsikringsselskab den nuværende aktiekurs udløser det en stor bunke millioner til ledelsen i form af de udskældte aktiebonus-ordninger.

Foto: Jan Jørgensen

Toppen hos Topdanmark står til at hæve en stor bonus, når foråret kommer.

Den nuværende aktiekurs ligger på godt 1245 og holder Topdanmark kursen så vil de udløse guldregn for 64 mio. kroner til adm. direktør Christian Sagild og den øvrige ledelse. Samme bonus har de i udsigt om et år, skriver Børsen.

Stigningerne kommer, mens mange forsikringskunder oplever en præmiestigning på deres forsikringer, og andre virksomheder som eksempelvis Novo Nordisk helt har droppet de udskældte bonusordninger på baggrund af aktier.

Hos Jyske Bank ser chef for Investor Relations Steffen Heegaard optionsordningerne på aktien som et udtryk for, at Topdanmark skaber værdi for kunder og investorer.

"Vi synes faktisk, det er en positiv historie, for vi er jo glade for, at vi er i stand til at skaffe værdi både for vores kunder og investorer. Og i den sammenhæng synes vi, optionerne har en værdi," siger han til Børsen.

Adm. direktør Christian Sagild tjente sidste år godt 7,8 millioner kroner og ifølge beregninger fra Jyske Banks aktieanalytiker Christian Hede, så står han til en bonus på 6 millioner kroner.

Professor ved Økonomisk Institut på Aarhus Universitet Svend Hylleberg kritiserer brugen af aktieoptioner som gulerod i børsnoterede virksomheder.

"Generelt set mener jeg ikke, at aktieoptionsordninger er nogen hensigtsmæssig måde at give incitamenter på. I det væsentligste er problemet, at det er for kortsigtet (...)Alle ved jo, at aktiekurser er noget ømfindtligt noget, der kan påvirkes af udtalelser og tilfældige udsving. Det er ikke godt nok til at give incitamenter til fornuftig langsigtet adfærd," siger han til Børsen.