Storbritannien ventes at sænke renten igen

Den britiske centralbank Bank of England vil sænke renten igen i næste uge, vurderer Nordea.

Læs mere
Fold sammen
Storbritannien er hårdt ramt af den økonomiske krise, der er fulgt i kølvandet på finanskrisen og den bristede boligboble.

Derfor vil den britiske centralbank, Bank of England, sænke renten igen på sit møde torsdag i næste uge. Renten vil blive sænket med 0,5 procentpoint til 1,50 procent, vurderer analytiker i Nordea Martin Ipsen.

"Storbritannien er særdeles hårdt ramt, og det bliver ikke den sidste rentesænkning. Renten vil komme ned på en procent, formentlig allerede i februar", siger Martin Ipsen. Han venter ikke, at det vil få den store indflydelse på pundets kurs overfor andre valutaer.

"Det er priset ind i valutakursen, at centralbanken vil sænke renten", siger Martin Ipsen.

Krisen vil koste massevis af jobs
Det britiske pund faldt med 13 procent overfor danske kroner i december. Pundet startede det nye år med en styrkelse på 10 øre. Fredag kostede det 7,74 kroner, mens prisen på den sidste handelsdag inden nytår var på 7,64 kroner.

Siden begyndelsen af oktober har Bank of England sænket renten markant fra fem procent til de nuværende to procent.

Det ventes at over en halv million briter vil miste jobbet i år som følge af krisen. Økonomer har advaret om, at den britiske økonomi bliver så hårdt ramt, at antallet af arbejdsløse meget vel kan nå op på tre millioner, inden den økonomiske nedtur vender til opgang. Titusinder er allerede blevet fyret i Storbritannien, siden krisen slog igennem i begyndelsen af efteråret.

/ritzau/