Storbanker scorer på markedskaos

Mens stribevis af virksomheder kæmper med valutauro og faldende oliepriser, ser storbankerne ud til at skovle penge ind på den kaotiske markedssituation.

Læs mere
Fold sammen

Mens stribevis af virksomheder kæmper med valutauro og faldende oliepriser, ser storbankerne ud til at skovle penge ind på den kaotiske markedssituation. Det skriver Jyllands-Posten torsdag.

Udviklingen har især taget fart siden midt i december og overrasker analytikere, fordi bankernes markedsafdeling i de seneste år ikke har set internationale kriser føre til så kraftigt forøget aktivitet - og dermed også mere at lave for bankerne.

I landets næststørste bank, Nordea, har handelsafdelingen kørt på højtryk siden midten af december.

- Det er blevet ekstraordinært vildt i den sidste halvdel af december og ind i det nye år. De bevægelser, som vi ser nu, er virkelig voldsomme. Det trigger et helt naturligt behov for en række kunder for at gøre noget, siger Kenneth Steengaard, managing director i Nordea Markets.

Det er kombinationen af en stigende dollarkurs, faldende renter og hastigt faldende oliepriser, der får alle typer af storkunder til at reagere, forklarer Nordea-chefen.

Ifølge analytikere kan udviklingen øge bankernes indtjening betydeligt. Hvis den høje handelsaktivitet varer ved over nogle måneder, vurderer Mads Thinggaard, bankanalytiker i Handelsbanken, at det kan give ekstra trecifrede milliongevinster til de største danske banker.