Storbanker: Så store udsving kan forventes efter EU-afstemning

Der er stor spænding på aktiemarkedet frem mod torsdagens afstemning i Storbritannien, hvor vælgerne skal beslutte, hvorvidt unionen fortsat skal være en del af EU-samarbejdet.

Læs mere
Fold sammen

Op til afgørelsen har meningsmålingerne skiftevis givet flertal til EU-tilgængerne og EU-modstanderne, men førstnævnte har haft forspring i denne uges målinger.

Flere af de største banker i verden venter markante kursbevægelser på aktiemarkedet fredag, hvor resultatet står klart. Her kan du se et overblik over, hvad flere af de store banker forventer sig:

- Bank of America Merrill Lynch spår kursbevægelser på 10 pct. i begge retninger for europæiske aktier, alt efter hvad resultatet ender med. Det samme gør Deutsche Bank.

- Citigroup vurderer, at det europæiske marked sandsynligvis vil falde med 5 pct., hvis briterne stemmer nej til EU, men udelukker ikke, at man kan se fald på op mod 10-20 pct.

- Morgan Stanley vurderer, at europæiske aktier - målt på Euro Stoxx 50-indekset - kan falde til indeks 2400-2550 fra nuværende 2960 ved et farvel og stige til indeks 3150-3300, hvis det ender at blive i EU. Det svarer til fald på 14-19 pct. ved et EU-farvel og en stigning på 6,5-11,5 pct. ved fortsat medlemskab af EU.

Kilde: Bloomberg News.