Storbanker risikerer milliontab på andelsboligforeninger

Bankerne vil sandsynligvis kigge med, når Sø- og Handelsretten i dag afgør, om andelsboligforeningen Bangsbohus på Frederiksberg kan få lov at blive afviklet.

ARKIVfoto: Formanden og næstformanden i Bangsbohus har kørt en årelang kamp mod realkreditselskabet og banken, som de har indgået en såkaldt swap-aftale med. Formand Irene Nielsen og næstformand Niels Bjørnstrup. Bangsbohus Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

De store danske banker kan ende med at tabe millioner af kroner, hvis en række trængte andelsboligforeninger får lov at gå konkurs. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

Bankerne vil sandsynligvis kigge med, når Sø- og Handelsretten i dag afgør, om andelsboligforeningen Bangsbohus på Frederiksberg kan få lov at blive afviklet. Foreningens ejendomme er 95 mio. kr. værd, men Bangsbohus skylder Danske Bank mere end 200 mio. kr., som banken ikke ønsker at nedskrive værdien af. Derfor har foreningen gennem to likvidatorer bedt retten om at erklære foreningen konkurs.

- Som likvidator venter jeg, at Bangsbohus tages under konkursbehandling. Jeg havde helst set, at vi kunne have solgt ejendommen på det frie marked, og at Danske Bank-koncernen accepterede tabet, men det har der ikke været vilje til, siger advokat Torben Winnerskjold fra Abel & Skovgård Larsen til Jyllands-Posten

En række andelsboligforeninger over hele landet kæmper i øjeblikket for at få lov til at gå konkurs, men det er flere gange blevet afvist af skifterettens chef, dommer Torben Kuld Hansen, med henvisning til en dom fra landsretten, skriver avisen.

Blandt de trængte foreninger er Duegården, hvor gælden i foreningen er mere end 300 mio. kr. højere end ejendommens værdi.

/ritzau/FINANS