Storbanker mangler at forberede sig på regnskabsregler

Om mindre end to år træder nye internationale regnskabsregler i kraft, men knap halvdelen af verdens storbanker mangler at forberede sig på de nye standarder.

Om mindre end to år træder nye internationale regnskabsregler i kraft. Fold sammen
Læs mere
Foto: NEIL HALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser en rundspørge til 91 banker i verden, der er udarbejdet af Deloitte, skriver Financial Times.

To tredjedele af bankerne har endnu intet overblik over, hvordan det vil påvirke deres balance, mens bankerne, der har lavet beregninger på baggrund af de nye regler, venter, at størrelsen af nedskrivningerne på tværs af alle aktiver vil stige med 25 pct.

Samtidig venter bankerne, at kernekapitalprocenten vil falde med omkring 0,5 pct.point ved overgangen til de nye standarder, der går under navnet IFRS 9, viser Deloittes rapport.

Alligevel mangler mange af verdens store banker at gøre klar til implementeringen, og i rundspørgen melder 46 pct. om, at de ikke har ressourcerne til at gennemføre ændringerne ved skæringsdatoen i 2018, skriver avisen.
De nye regnskabsregler indebærer eksempelvis, at bankerne nu skal måle værdiforringelsen på deres aktiver på baggrund af et forventet tab. Tidligere kunne bankerne vurdere værdiforringelsen ud fra et princip om faktisk indtrufne tab.