Storbanker lægger pres på kriseramt rederi

Banker, der har op imod 1,8 mia. kr. i klemme i kriseramt rederi, har nu sat sig sammen for at presse fonden bag rederiet til at skyde yderligere penge i virksomheden.

J. Lauritzens kreditorer, der blandt andre tæller Danske Bank, Nordea og Danmarks Skibskreditfond, kræver, at Lauritzen Fonden skyder op imod en halv milliard kroner i sit kriseramte tørlastrederi for at polstre selskabet yderligere til at klare sig gennem et 2016. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: peter helles eriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Massive tab de senere år og et kollapset tørlastmarked. Så alvorlig er den økonomiske situation ifølge Finans i det engang hæderkronede rederi J. Lauritzen. Derfor er der brug for frisk kapital, skriver erhvervsmediet Finans.

Rederiets mange banker, der har op imod 1,8 mia. kr. i klemme i selskabet, har ifølge Finans nu sat sig sammen for at presse fonden bag rederiet til at skyde yderligere penge i virksomheden.

J. Lauritzens kreditorer, der blandt andre tæller Danske Bank, Nordea og Danmarks Skibskreditfond, kræver, at Lauritzen Fonden skyder op imod en halv milliard kroner i sit kriseramte tørlastrederi for at polstre selskabet yderligere til at klare sig gennem et 2016, der også tegner til at blive særdeles udfordrende.

Det erfarer Finans fra en række kilder med indgående kendskab til sagen.

Pengene til at holde J. Lauritzen flydende skal primært komme fra det børsnoterede færgerederi DFDS, hvor Lauritzen Fonden ejer lidt over 40 pct. af aktierne.

Alene sidste år fik fonden over 125 mio. kr. i udbytte, og i år har man udsigt til samme beløb.