Storbanker har udsigt til milliardstor regning

De største banker i Danmark forbereder sig i øjeblikket på, at Finanstilsynet kommer med nye, skrappere kapitalkrav. Nordea har forberedt sig ved at sætte 34,3 mia. kr. til side.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

- Det har vi gjort, fordi vi ved, at der bliver stillet nye krav. Det gør der til alle nordiske banker, for alle nordiske lande har haft lempelige krav i forhold til det europæiske gennemsnit, udtaler Christian Clausen, koncernchef i Nordea, til Erhverv.

Finanstilsynet har bekræftet, at der kommer nye regninger til de store banker i Danmark, der bruger avancerede modeller til at beregne deres risikovægte. Det drejer sig om Dansker Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Nykredit.

På trods af, at milliardhensættelserne vil trække bankernes overskud nedad, venter aktieanalytiker Jesper Christensen ikke, at det vil ramme aktionærerne alt for hårdt.

- Det vil formentlig påvirke de danske banker, men jeg forventer, at det ikke bliver i en grad, som eksempelvis vil influere på udbyttebetalingerne, udtaler Jesper Christensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, til Erhverv.