Storbank: Vestas ligger godt i svinget

Britiske HSBC vurderer, at danske Vestas vil nyde godt af sin globale spredning i et ventet mølleboom. Banken opjusterer sit kursmål markant.

Foto: Morten Stricker.
Læs mere
Fold sammen
Vestas vil som følge af sin geografiske spredning opleve en stærkere fremgang end konkurrenterne, når en ventet bedring i det globale vindmøllemarked sætter ind. Det vurderer i hvert fald finanshuset HSBC, der har hævet sit kursmål for Vestas-aktien til 130 kr. fra tidligere 100 kr. per aktie.

HSBC begrunder anbefalingen »overvægt« og det nye kursmål med, at Vestas position som »den mest geografisk diversificerede« vindmølleproducent vil betyde, at selskabet vil nyde større fordel end konkurrenterne fra en stigning i efterspørgslen. Det skriver Bloomberg News.

»Vestas stærke ordreindløb i andet kvartal og stigende aktivitetsniveauer i USA får os til at øge vores langsigtede estimater,« tilføjer HSBC-analytikerne ifølge Bloomberg.

Vestas-aktien har onsdag lagt sig i toppen af C20-indekset med en stigning på 2,4 pct. til 111,5, hvilket er det højeste niveau siden oktober 2011. I 2013 er aktien steget 250 pct., hvilket gør aktien til den mest stigende på Københavns Fondsbørs.

/ritzau/FINANS