Storbank uddeler klø til William Demant og GN

Analytikerne hos det amerikanske finanshus Morgan Stanley ser et reduceret potentiale i aktierne i de to høreapparatselskaber William Demant og GN Store Nord, efter at det er kommet frem, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, sigter efter at kunne tillade salg af høreapparater i fri handel uden om audiologer i fremtiden.

Arkivfoto. Analytikerne hos det amerikanske finanshus Morgan Stanley ser et reduceret potentiale i aktierne i de to høreapparatselskaber William Demant og GN Store Nord. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anbefalingen af William Demants aktie har Morgan Stanley ifølge Bloomberg News sænket til "ligevægt" fra tidligere "overvægt", og kursmålet er samtidig blevet reduceret til 128 kr. fra tidligere 146 kr.

For GN Store Nord fastholdes anbefalingen "ligevægt", men det er med et reduceret kursmål på 153 kr. mod tidligere 159 kr.

Torsdag kaldte senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank nyheden fra det amerikanske sundhedsmyndigheder for skidt nyt for branchen.

- Det er dårligt nyt for branchen som helhed, fordi meget af den værdi som ligger rundt omkring høreapparatet i dag, er den service, der også følger med, når kunderne går ind til en audiolog for at få konsultation og efterfølgende rådgivning om, hvordan man får mest muligt ud af høreapparatet, sagde han til Ritzau Finans.

Aktien i William Demant faldt torsdag 0,9 pct. til 113,30 kr., mens GN Store Nords aktie faldt 2,0 pct. til 134,20 kr.