Storbank truer med at flytte ansatte fra London efter brexit

I kølvandet på brexit har den schweiziske bank UBS's administrerende direktør, Andrea Orcel, truet med at flytte sine ansatte i den britiske finanssektor til andre EU-lande.

Den schweiziske storbank UBSs administrerende direktør, Andrea Orcel, har truet med at flytte sine ansatte i den britiske finanssektor til andre EU-lande. (Foto: Reuters, Arnd Wiegmann) Fold sammen
Læs mere
Foto: ARND WIEGMANN

»Vi vil stadig handle med Storbritannien, men den del af forretningen der varetager EU-aktiviteter, som har sit nuværende hovedsæde i London, skal flyttes andetsteds hen,« siger Andrea Orcel til Bloomberg.

UBS har på nuværende tidspunkt 5000 ansatte i London, men vil endnu ikke røbe mulige alternativer. Dog understreger Oracle, at valget afhænger af infrastruktur, handelsmuligheder i de enkelte lande og EU's fremtidige udsigter.

Det skriver The Independent.

Inden EU-afstemningen i juni advarede UBS, der er verdens største private formueforvalter, om mulige tab i finanssektoren og nedskæringer i beskæftigelsen, hvis resultatet blev et såkaldt brexit.

Andre storbanker, heriblandt Goldman Sachs og JP Morgan, har ligeledes taget bestik af situationen i Storbritannien. Goldman Sachs afviser ikke en mulig flytning af sit europæiske hovedsæde, hvis regler vedrørende paskontrol strammes. JP Morgan frygter ligeledes at multinationale selskaber vil flygte ud af Storbritannien, hvilket forventes, at vil smitte af på storbankens forretning.