Storbank sparker otte ansatte ud efter rentemanipulation

Lloyds Banking Group har fyret otte medarbejdere og inddraget bonusser for 3 mio. pund efter at have opdaget, at de ansatte havde forsøgt at manipulere med toneangivende rentesatser mellem 2006 og 2009.

Foto: Stefan Wermuth
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lloyds er den tredje britiske bank, efter Barclays og RBS, der har inddraget bonusser i forbindelse med fyringer grundet rentemanipulation. Det skriver Financial Times.

Mandag meddelte Lloyds, at otte medarbejdere var blevet fyret efter en intern disciplinær proces. Banken har dog udtalt, at man ikke vil offentliggøre navnene på de otte ansatte for at undgå konsekvenser i eventuelle efterfølgende sagsanlæg. Det drejer sig dog om mellemledere og juniorhandlende.

Banken har i midlertidig ikke været i stand til at inddrive alle bonusser, der er blevet udbetalt til de otte afskedigede personer, eller indføre disciplinære sanktioner overfor yderligere ti personer, der allerede har forladt banken. Størrelsen på bonusser, som det er lykkedes Lloyd at inddrage, er lille sammenlignet med andre banker, der har været involveret i Libor-skandalen. Barclays og RBS har inddraget bonusser for henholdsvis 300 og 59 mio. pund i 2012.