Storbank skulle have været saboteret i dag

I dag, lørdag den 31. januar kl. 9.00, skulle den skandaleombruste, amerikanske storbank, Fannie Mae, have været angrebet på samlige sine 4.000 servere, så alle data var gået tabt.

Foto: colourbox
I hvert fald hvis det stod til den 35-årige Rajendrasinh Babubah Makwana, som blev fyret fra bankens datacentral i Maryland den 24. oktober. Det skriver netavisen dcexaminer.com

Makwana står nu anklaget for at have inficeret Fannie Maes IT-systemer, så alle oplysninger var gået tabt her til morgen, hvis forsøget altså ikke var blevet opdaget i tide.

Da Makwana blev fyret den 24. oktober sidste år, blev han bedt om straks at forlade banken og aflevere sin computer. Fem dage senere opdagede en seniorkonsulent ved et tilfælde, at en daglig rutinemæssig edb-kørsel havde fået tilføjet en ondsindet kode.

Hvis koden blev kørt den 31. januar, ville den begynde at manipulere overvågningssystemet, så alle tekniske alarmsystemer blev sat ud af drift i 61 minutter. Herefter ville den indlede en række processer, der til sidst ville slette samtlige date på de 4.000 servere.

Ifølge en efterforskningrapport ville det tage mindst en uge at genoprette systemerne, og aktionen ville have kostet banken adskillige millioner dollars.

Ifølge rapporten havde Makwana adgang til Fannie Maes IT-systemer til ud på aftenen den 24. oktober, men han havde allerede fået sit fyringsvarsel 14 dage tidligere, så han har haft mulighed for at planlægge sin hævn.

Den hævntørstige medarbejder blev ifølge dcexaminor.com anholdt den 7. januar, og står til op imod 10 års fængsel.

Fannie Mae var indtil sidste efterår en af USAs største boliglångivere, og antages at have en væsentlig del af skylden for subprime-krisen, der sendte hele verden ud i recession. Storbanken er blevet overtaget af staten.