Storbank giver flere kunder minusrenter

De store bølger på finansmarkederne som følge af coronavirus sender renterne i bund, og nu breder en af landets største banker minusrenter ud til endnu flere af sine kunder, så det ikke længere kun er de meget velhavende danskere, der skal betale for at have penge i banken.

Endnu flere bankkunder skal til at betale negative renter for at have penge stående i banken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt

Nu skal også danskere med en forholdsvis almindelig økonomi til at betale for at have penge stående på en bankkonto.

Jyske Bank har netop meddelt, at banken nedsætter grænsen for, hvor mange penge på en konto, der udløser minusrenter. Grænsen har hidtil i Jyske Bank og en række andre banker været på 750.000 kroner, kunderne kunne have stående uden at betale minusrente.

Fremover bliver grænsen for at slippe for negative renter på en nemkonto på 250.000 kroner.

»Da det negative renteniveau forventes at fortsætte i flere år frem, finder Jyske Bank det nødvendigt med virkning fra 1. maj 2020 at fastsætte grænsen for nul rente for privatkunders indestående på NemKontoen til 250.000 kr.,« skriver banken i en fondsbørsmeddelelse.

Læs guide til hvad du kan gøre, når der er negative indlånsrenter.

De yngste danskere må også se negative renter ramme dem.

»På indlånskonti til børn vil grænsen for nul rente være 100.000 kr.,« skriver banken.

Baggrunden for stramningen er, at Jyske Bank efter 1. december 2019 konstaterede, at knap halvdelen af bankens indlån fortsat var friholdt for negative renter.

»Det negative rentemiljø, som næsten uafbrudt har været gældende siden år 2012, har hen over de sidste 5 år medvirket til et fald i Jyske Banks netto renteindtægter på ca. 650 mio. kr. på trods af en vækst i udlånet (ekskl. repoudlån) på ca. 100 mia. kr. i samme periode,« oplyser Jyske Bank.

Banken fortsætter med at oplyse, at de hidtidige erfaringer med rådgivning af privatkunder, som berøres af negative renter, er positive:

»Rådgivningen viser kunderne en eller flere måder til at undgå at blive berørt af de negative renter. Det forventes fortsat at gøre sig gældende, selvom grænsen for friholdelse af negative renter sænkes.«

Jyske Bank oplyser, at 25 mia. kroner på indlånskonti berøres af ændringerne.