Storaktionærer uenige om salg af Metso

Der er blandede reaktioner fra storaktionærerne i finske Metso, efter at det tirsdag kom frem, at skotske Weir Group har haft følehornene ude for at høre om muligheden for et køb af selskabet.

Der er blandede reaktioner fra storaktionærerne i finske Metso, efter at det tirsdag kom frem, at skotske Weir Group har haft følehornene ude for at høre om muligheden for et køb af selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kimmo Brandt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge britiske The Times, der var først med rygterne op Weirs flirteri, skulle Cevian Capital støtte en fusion mellem Metso og Weir. Cevian Capital ejer 13,4 pct. af aktierne i Metso.

Omvendt virker den statslige finske investeringsfond Solidium ikke synderligt interesseret i et salg - særligt ikke efter opsplitningen af selskabet tidligere i år, hvor papirforretningen Valmet blev udskilt af Metso.

- Det tog lang tid, før opsplitningen blev en realitet, og nu er der spændende muligheder for Metso som et enerådigt selskab. Opsplitningen blev foretaget for at skabe værdi for aktionærerne, og disse muligheder bør nu blive undersøgt, siger Solidium-chef Kari Jarvinen ifølge The Telegraph.

Solidium ejer 11 pct. af Metso.

The Times skrev tirsdag, at Weir Group muligvis ville være villig til at betale op imod 30 euro per Metso-aktie. Det fik aktien i Metso til at tordne op med 19,4 pct. og lukke i 28,3 euro.

Metso har bekræftet, at det har modtaget en henvendelse, men aldrig har været i egentlige forhandlinger.