Storaktionærer kræver forklaring fra Danske Bank efter hvidvask-skandale

To af Danske Banks største aktionærer, ATP og PFA, udbeder sig nu en forklaring fra storbanken efter storstilet hvidvask-skandale, skriver Dagbladet Børsen.

Danske Bank-topchef Thomas Borgen afkræves nu en forklaring på hvidvask-skandale af to af Danske Banks største aktionærer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem flere år hvidvaskede kriminelle milliarder af kroner gennem Danske Banks estiske filial. Det har Berlingske afdækket i denne uge.

Sagen får nu to af Danske Banks største aktionærer til at kræve en forklaring fra banken.

»Vi har kontaktet Danske Bank og bedt om at få en redegørelse for, hvad der er op og ned i det her,« siger Stephan Ghisler-Solvang, pressechef i ATP, til Dagbladet Børsen.

Samme melding kommer fra pensionskassen PFA, der understreger, at bankerne skal leve op til deres forpligtelser i forhold til hvidvask:

»Derfor har vi i henhold til vores politik for ansvarlige investeringer nu tage kontakt for at få uddybet, hvad der ligger på anklagerne, der er kommet frem, og blive klogere på, hvordan de har fået rettet op på deres processer på dette område,« siger koncernsfinansdirektør Anders Damgaard fra PFA til Dagbladet Børsen.

Danske Bank har allerede erkendt, at storbanken har begået fejl i sagen.

»Det er meget uheldigt, at vi i Estland mellem 2011 og 2014 ikke var dygtige nok til at overvåge kunderne og transaktionerne,« siger Thomas Borgen, topchef i Danske Bank, til Berlingske.