Storaktionærer i H+H mister kontrol

A-aktionærerne i betonproducenten H+H står til at miste kontrollen over selskabet.

Betonproducenten H+H har i næsten 100 år været kontrolleret af stifterfamilien, men nu ser ejerforholdene til at ændre sig. De magtfulde A-aktionærer er næsten helt sikre på at miste kontrollen over den gældsplagede virksomheder, skriver Dagbladet Børsen.

Virksomheden er under stort pres som følge af krisen. Derfor er der behov for en kapitalforhøjelse, der skal bringe op imod en halv mia. kroner ind i selskabet. Med en nuværende markedsværdi på ca. 240 mio. kroner vil A-aktionærerne ikke længere sidde på stemmemajoriteten.

En aktie, en stemme
Ifølge Dagbladet Børsens oplysninger vil kapitaludvidelsen blive på 300-500 mio. kroner og flere investorer har vist interesse for projektet. Men investorerne ser helst, at aktieklasserne bliver ophævet, hvis man skal skyde penge ind.

”Jeg ønsker ikke at kommentere H+H specifikt, men det er offentligt kendt, at vi foretrækker, at en aktie giver en stemme,” siger aktiechef Claus Wiinblad fra ATP, som sidder på 12,2 procent af B-aktierne og 4,1 procent af stemmerne.

ATP vil ikke udtale sig om, hvorvidt man vil gå med i den planlagte kapitaludvidelse. Siden planerne om H+Hs planlagte kapitaludvidelse er blevet offentliggjort, er aktiekursen steget med 17 procent.