Storaktionær vil sælge aktier for milliarder i Ambu

Chr. Augustinus Fabrikker, der er storaktionær hos Ambu, vil sælge op til 13,5 mio. aktier i selskabet i en såkaldt accelereret bookbuilding.

Foto: Liselotte Sabroe. Ambu A/S på Baltorpbakken 13, Ballerup
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Bloomberg News.

13,5 mio. aktier svarer til omtrent 5,4 pct. af hele aktiekapitalen i Ambu, og med tirsdagens lukkekurs på 245 kr. har aktieposten en værdi af 3,3 mia. kr.

Salg i den størrelsesorden sker dog typisk med en rabat i forhold til seneste lukkekurs, og det er derfor også realistisk at antage, at salget vil indbringe en smule mindre.

Chr. Augustinus Fabrikker er inden salget den næststørste aktionær hos Ambu med en ejerandel på 10,62 pct. ifølge data fra Bloomberg News. Salget svarer dermed også til godt halvdelen af ejerandelen.

Den største aktionær hos Ambu er Niels Peter Louis-Hansen, der er søn af Coloplasts stifter, Aage Louis-Hansen. Han har også en stor ejerandel i Coloplast.

Ambu har været den helt store vinder i C25-indekset i 2018, hvor aktien indtil nu er steget med lige godt 120 pct. Over de seneste fem år er Ambu, der tjener sine penge på hospitalsudstyr, steget med godt 2300 pct. på børsen.