Storaktionær sælger alle sine Vestas-aktier

Det børsnoterede investeringsselskab Schouw & Co. har nu solgt alle sine resterende aktier i vindmøllekoncernen Vestas. I alt har Schouw tjent 1,8 milliarder kr. på sin investering i det danske vindmølle-eventyr.

Foto: Malte Kristiansen.
Læs mere
Fold sammen

På den sidste børsdag i 2013, hvor Vestas-aktien er steget over 400 pct. oplyser investeringsselskabet Schouw & Co. at det har solgt sin ejerandel på 1,96 pct. af vindmøllekoncernen.

Salget er sket i perioden fra den 29. november til og med den 27. december 2013, og nettoprovenuet på 612 mio. kr. skal bruge på at styrke Schouws kapitalstruktur og til nye investeringer.Schouw & Co. har været investor i vindmølleindustrien siden 1994, hvor selskabet blev aktionær i det daværende Micon. I 1997 var Schouw & Co. en af initiativtagerne til fusionen mellem Micon og det dengang børsnoterede Nordtank Energy Group, som skabte NEG Micon, og i årene herefter reducerede Schouw & Co. gradvist ejerandelen til 25 pct.. I 2004 blev NEG Micon en del af Vestas, og ved den sammenlægning fik Schouw & Co. en ejerandel på 5pct. i den samlede virksomhed, som til gengæld blev verdens førende vindmølleproducent.


»Engagementet i vindmølleindustrien har gennem årene været af stor betydning for Schouw & Co. Den samlede investering i vindmølleindustrien har udgjort 815 mio. kr., og den har givet et afkast på i alt 1.785 mio. kr. svarende til en årlig forrentning på 27 pct. Investeringen har været en betydelig faktor i opbygningen af det nuværende Schouw & Co., hvor provenu fra salg af aktier har været anvendt til finansiering af andre investeringer som eksempelvis det attraktive køb af BioMar,« skriver Schouw & Co. i en meddelelse til fondsbørsen.