Storaktionær køber op i Opera

Det danskledede, norske softwareselskab kan fortsat tiltrække investorer.

Den norske internetbrowser Opera bruges på mobiltelefoner, PCer og i flere TV-apparater. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den næststørste aktionær i det norske softwareselskab Opera, som har dansk ledelse, satser endnu en række millioner på selskabet, hvis internetbrowser Opera er populær på mobiltelefoner, PCer og også bruges i visse fjernsyn.

Det er ifølge den norske nyhedstjeneste E24.no investeringsselskabet Ludvig Lorentzen, som mandag købte endnu 100.000 aktier for 7,1 millioner norske kroner samt 250.000 optioner på at købe lige så mange aktier.

Ludvig Lorentzen A/S ejer dermed 8,61 procent af Opera, der har hovedkontor i Oslo og nærmer sig dermed den største aktionær, Folketrygdfondet, som ejer 9,25 procent af aktierne.

Mange opkøb

Danske Lars Boilesen har stået i spidsen for Opera siden januar 2010, hvor han afløste Operas grundlægger, Jon Stephenson von Tetzchner. Lars Boilesen arbejdede hos Opera siden 2000 og var salgsdirektør i firmaet, da han i 2005 blev hentet til telekommunikationsleverandøren Alcatel-Lucent som administrerende direktør for Norden og Baltikum. I 2009 kom han tilbage til Opera og overtog året efter ledelsen. Ifølge den norske Finansavisen tjente Lars Boilesen i 2013 mest blandt landets IT- og teleselskaber - foran Telenors koncernchef Jon Fredrik Baksaas.

Opera har gennem de seneste år købt flere selskaber op for at styrke sin position, I juni hentede selskabet 800 millioner norske aktier ved nyudstedelse af ti millioner aktier.

Samtidig købte Opera det amerikanske mobilannonceselskab AdColony for 75 millioner dollars.

Opera havde i 2013 et overskud på 60 millioner dollars.