Stor usikkerhed før Mærsk-regnskabet

Et overraskende flot andet kvartal og øget åbenhed omkring Maersk Line glæder analytikerne, som spændt venter på, om der kommer nye kaniner op af hatten i forbindelse med A.P. Møller - Mærsks regnskab for tredje kvartal.

Der er forud for regnskabet for tredje kvartal spænding om omkostningerne i Maersk Line. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Maersk Line er stadig solidt plantet i midten af kikkerten, når A.P. Møller - Mærsk onsdag leverer regnskab for tredje kvartal af 2013. Og efter den ekstremt positive overraskelse fra containerrederiet i seneste kvartalsregnskab er der spænding om, hvorvidt Line holder kursen - og om sigtbarheden er blevet større for analytikerne.

»De sidste to kvartaler har været domineret af Maersk Lines omkostninger. Nu har vi fået lidt mere sigtbarhed, især efter Mærsks kapitalmarkedsdag, hvor der blev lagt nogle ting frem,« siger Mærsk-analytiker Jesper Christensen fra Alm. Brand Markets til Ritzau Finans og uddyber:

»Men vi sidder stadig lidt på stikkerne for at se, om vi har ramt rigtigt på omkostningerne, eller om de igen hiver nogle kaniner op af hatten.

Blandt andet har priserne på skibsbrændstof, såkaldt bunkerfuel, ligget lavere i kvartalet og kan have hjulpet Lines marginer, påpeger Jesper Christensen.

Fragtraterne har samtidig ligget noget højere end andet kvartal - især på den vigtige rute mellem Asien og Europa. Også Jacob Pedersen, aktieanalytiker i Sydbank, mener at det bør hjælpe containerrederiet til at matche den overraskende gode præstation fra andet kvartal.

Analytikernes medianestimat for Maersk Line et nettoresultat på 2,4 mia. kr. i kvartalet ifølge SME Direkt, svarende til marginalt lavere end de 2,5 mia. kroner, der var på bundlinjen i andet kvartal. Som altid er der dog relativt stor usikkerhed, og analytikernes bud svinger fra 1,7 mia. kr. til 3,4 mia. kroner.

I oliedivisionen Maersk Oil venter alle analytikerne, at produktionen igen begynder at tikke op, efter at den i andet kvartal var på det laveste niveau længe med 226.000 tønder per dag. Samtidig har olieprisen ligget noget højere end de 101 dollar per tønde, Mærsk-koncernen lagde som sin forventning i halvårsregnskabet, og det burde hjælpe indtjeningen på vej.

Alt i alt forventer Jesper Christensen fra Alm. Brand derfor, at Mærsk-koncernen må hæve sine forventninger fra de nuværende 3,3 mia. dollar i 2013-overskud. Sydbanks Jacob Pedersen mener til gengæld, at forretningerne følger Mærsks planer, og at prognosen ikke bliver ændret.

Markedets estimat ligger på 19,8 mia. kr. ifølge SME Direkts estimater, svarende til 3,55 mia. dollar.