Stor uenighed om gevinst på Mærsk-split

De forskellige aktieanalytikere er dybt uenige om, hvorvidt der er en hurtig gevinst at hente på Mærsk Oil, hvis det bliver en selvstændig aktie.

Markedet kan give en aktie en såkaldt konglomeratrabat, når en forretning består af mange forskellige aktiviteter. Det sker primært, fordi det gør det sværere for analytikerne at sammenligne med lignende selskaber.(Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Markedet kan give en aktie en såkaldt konglomeratrabat, når en forretning består af mange forskellige aktiviteter. Det sker primært, fordi det gør det sværere for analytikerne at sammenligne med lignende selskaber.

Det er dog ikke alle, som mener, at der nogen let gevinst at hente ved et Mærsk-split.

»Ifølge mine beregninger er der ikke nogen konglomeratrabat,« siger aktieanalytiker i Carnegie Marcus Bellander til Børsen.

Han mener, at investorerne skal være opmærksomme på, at der også kommer til at være negative faktorer ved at splitte selskabet.

Han påpeger for eksempel, at det vil blive dyre for selskabet at stifte virksomhedsobligationer, da Mærsk i øjeblikket kan finansiere sig på obligationsmarkedet til 2,3 pct., hvilket Mærsk Oil næppe vil kunne.