Stor tysk mølleproducent indgår partnerskab med hollandsk firma

Foto: BENOIT TESSIER

Den største tyske vindmølleproducent, Enercon, har indgået aftale om køb af aktier i den hollandske vindmølleproducent Lagerwey. Enercon kalder det en strategisk investering, som styrker selskabets portefølje inden for vindmøller i alle vindklasser.

Lagerwey fortsætter umiddelbart som selvstændigt firma med eget brand og egen organisation, men vil arbejde tæt sammen med Enercon på de områder, hvor de kan se muligheder for at realisere synergier.

»Partnerskabet er en god mulighed for at styrke vores markedsposition ved at udvide vores portefølje med flere konkurrence dygtige og pålidelige møller. Vi ser Lagerwey som en ideel teknologisk partner med et erfarent og kompetent team,« siger Enercons administrerende direktør, Hans-Dieter Kettwig i en meddelelse.

Ligesom Enercon producerer Lagerwey gearløse møller.

Lagerwey er en lille aktør på markedet, men gjorde sig for nylig bemærket ved at indgå et joint venture med en ny energienhed under den russiske atomgigant Rosatom om salg og levering af vindprojekter i Rusland med en licens på Lagerweys 2,5 og 4,5 megawatt-møller.

/ritzau/FINANS