Stor strejke kan ramme Norwegian på onsdag

Flyselskabets piloter har nedlagt arbejdet i Norge. Hvis der ikke findes en løsning, følger resten af flyselskabets piloter i andre lande efter på onsdag.

ARKIVFOTO. Norwegian tabte sidste år 100 mio. kr. på grund af pilotstrejker. Nu nedlægger piloterne igen arbejdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun i SAS, at man kæmper med personalet om at nå til enighed om overenskomster. Hos naboerne i Norge, Norwegian, er der ligeledes uoverensstemmelser, og lørdag strejker 70 piloter, efter forhandlinger om en ny overenskomst brød sammen natten mellem fredag og lørdag.

På et pressemøde lørdag formiddag i Oslo meddelte piloternes fagforening, Parat, at strejken kan blive markant større senere på ugen. Fra onsdag kan strejken således ende med at omfatte samtlige piloter i Skandinavien, hvilket anslåes at være i omegnen af 600 personer, skriver Aftenposten.

Det ventes, at få flyvninger vil blive berørt henover weekenden, hvorimod den varslede strejke fra onsdag vil føre til, at en lang række afgange vil blive aflyst.

Piloterne og Norwegian diskuterer i øjeblikket vilkårene for en ny overenskomst.

Norwegians årsregnskab for 2014 viste, at de omfattende strejker sidste år endte med at koste flyselskabet 100 mio. kroner.