Stor stigning i salget hos Tryg - men indtjeningen falder

Landets største forsikringsselskab har i årets tredje kvartal formået at hæve omsætningen ganske markant, mens indtjeningen dog er presset af blandt andet flere skader og dårlige aktiemarkeder.

(ARKIV) Trygs hovedkontor i Ballerup, mandag den 9. oktober 2017. Landets største forsikringsselskab har torsdag præsenteret regnskabstallene for tredje kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsikringsselskabet Tryg har fået sat damp under kedlerne i forretningen. I årets tredje kvartal er omsætningen således blevet hævet ganske markant. Præmieindtægterne er steget med hele 4,7 pct. Valutamodvind fra især den svenske del af forretningen tager dog toppen af væksten, så fremgangen i danske kroner lander på 1,5 pct. Toplinjen er dermed oppe på 4,7 mia. kr.

Selskabet må notere »en betydelig stigning« i storskader, hvor omkostningerne hertil stiger med hele 11,3 pct. til 3,3 mia. kr., og det er medvirkende til, at det forsikringstekniske resultat falder med 3,5 pct. til 761 mio. kr. Da investeringsafkastet samtidig falder en smule, betyder det, at bundlinjen samlet set dykker med 6,6 pct. til 627 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år.

Tryg-topchef Morten Hübbe fokuserer på, at selskabets kundetilfredshed er stigende, og at det kan ses i regnskabstallene.

»Vores fastholdelsesprocent er forbedret på tværs af alle forretningsområder i Danmark og Norge, og afspejler vores høje fokus på kundeloyalitet. Den høje kundefokus blev også bekræftet af en TNPS score på 66 – en stigning på mere end 10 pct. fra samme kvartal sidste år,« lyder det fra ham i regnskabsmeddelelsen.

Fremtiden som forventet

Der er fremgang i alle forretningsområder, men det er især privatkundeforretningen, der med en omsætningsstigning på 4,4 pct. er årsagen til den store vækst i årets tredje kvartal.

I årets første ni måneder har Tryg samlet omsat for 13,7 mia. kr., hvilket er en fremgang på 1,6 pct. i forhold til sidste år, mens bundlinjen i samme periode er faldet med 18,5 pct. til 1,6 mia. kr.

Tryg fastholder i forbindelse med regnskabet forventningerne om en organisk præmievækst i 2018 på 0-2 pct., ligesom der heller ikke ændres ved selskabets langsigtede forventninger, der rækker frem mod 2020.

Det er dog eksklusive opkøbet af Alka, som i september blev sat på standby af konkurrencemyndigheder af frygt for dets påvirkning af konkurrencen på det danske forsikringsmarked.