Stor sandsynlighed for at Amagerbanken overlever

Efter at Nykredit gav tilsagn om at deltage i redningsaktionen, er der stor sandsynlighed for, at banken holder sig ovenvande, vurderer ugebrev. Men et krak kan også hurtigt blive banksektorens egen hovedpine.

Foto: Brian Bergman
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eventyret om den kriseramte Amagerbanken, kan meget vel ende med at få en happy ending. Sådan lyder vurderingen fra aktieugebrevet, efter at Nykredit nu har givet tilsagn om at deltage i emissionen.

Aktieugebrevet vurderer dog, at der er tale om en ekstremt risikovillig investering - som dog bæres oppe af den danske banksektors interesse i at redde Amagerbanken.

Læs også: Fem banker med alvorlige ridser i lakken

Krakker Amagerbanken inden den 30. september hænger de danske banker nemlig på regningen - og den kan beløbe sig til op mod fire mia. kroner. Det skriver RB-Børsen. Inden den  30 september skal Amagerbanken tilbagebetale 9,3 mia. kroner, som som banken optog i forbindelse med Bankpakke I .

I fredags var de største købere af Amagerbank-aktier Nordea og Danske Bank, der dermed var med til at holde hånden under den kriseramte bank.