Stor politiaktion: Seks personer sigtet for 3F-hackerangreb

Københavns Politi har ransaget en række lokaliteter og sigtet seks personer for hackerangrebet på fagforeningen 3F's hjemmeside i juli.

Hacker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi bekræfter, at man har ransaget en række lokaliteter og sigtet seks personer i sagen om hackerangrebet på 3F’s hjemmeside i juli. Sigtelserne rammer ifølge Version2's oplysninger både personer på Sjælland og i Jylland. Det skriver version2.dk

Skulle nogle af de sigtede blive dømt, er strafferammen op til seks års fængsel, fordi 3F’s hjemmeside også har med dagpengemodtagere at gøre på hjemmesiden. Derfor skærpes straffen i forhold til de normale to års fængsel.

Hackerangrebet mod 3F den 20. juli er tidligere blevet kædet sammen med den internationale hackergruppe Anonymous. Angrebet blev sat i værk efter konflikten mellem fagforeningen og Restaurant Vejlegården.

Konkret har en dansk hacker med dæknavnet Elan0r, der hævder at have tilknytning til gruppen, taget ansvaret for angrebet, men sektionsleder Bent Baltzer Sørensen fra Station City vil ikke uddybe, hvilken tilknytning de sigtede har.

»Jeg kan bekræfte, at vi har foretaget en større aktion, men jeg har ingen kommentar om tilknytningen til Anonymous,« siger Bent Baltzer Sørensen til Version2.

It-konsulent fra Vejle hængt ud Som Version2 tidligere har kunnet fortælle var den 29-årige it-konsulent fra Vejle Rico Raja ellers blevet hængt ud på den offentlige hjemmeside Pastebin.com for angrebet. Her kunne alle og enhver læse om Rico Rajas private forbindelse til både Anonymous og hackerangrebet. Denne påstand blev dog hverken bekræftet af Rico Raja eller af politiet selv, da it-folk fra politiet foretog en ransagning af vejlenserens hjem for halvanden måned siden.

Det var en overflod af forespørgsler, også kaldet et DDoS-angreb, der midt på sommeren fik fagforeningens hjemmeside til at gå ned.

Deltag i debatten.