Stor omsætningsvækst fører til opjustering for Arkil

Entreprenørkoncernen Arkil Holding kom ud af andet kvartal med en pæn stigning i omsætningen, men også med et fald i både resultat af primær drift, EBIT, og overskud før skat.

Entreprenørkoncernen Arkil Holding kom ud af andet kvartal med en pæn stigning i omsætningen, men også med et fald i både resultat af primær drift, EBIT, og overskud før skat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen i andet kvartal landede på 930,6 mio. kr. mod 742 mio. kr. i samme periode sidste år. Det er en stigning på hele 25,5 pct., hvilket ifølge regnskabet er resultatet af fremgang i både danske og udenlandske aktiviteter. Dog faldt resultatet af primær drift til 33,9 mio. kr. mod 42,7 mio. kr. i andet kvartal sidste år, hvilket skyldes et skuffende indtjeningsbidrag på enkelte projekter i divisionen Civil Works.

Det er også værd at notere, at selskabets finansielle poster (netto) steg til en indtægt på 12,4 mio. kr. i kvartalet sammenlignet med en udgift på 2 mio. kr. i samme periode sidste år.

På balancen er de materielle anlægsaktiver desuden øget med 67,1 mio. kr. til 530,4 mio. kr. som følge af køb af ejerandele i de tyske asfaltværker AMK og SAM.

Arkils topchef glæder sig over udviklingen i andet kvartal men noterer sig også, at visse projekter kan være mere risikofyldte, end det tidligere har været tilfældet.

- Arkils aktiviteter i både Danmark og udlandet er vokset betragteligt, dels som følge af en positiv udvikling i anlægsområdet i og omkring de større byer, dels som følge af vores strategiske fokus på de større infrastruktur-projekter både i og uden for Danmark. Indsatsen kan indebære større risici på enkeltprojekter, men vil styrke vækst og indtjeningspotentiale over tid, udtaler Arkils administrerende direktør, Jesper Arkil, i regnskabet.

Selskabet skruer i forbindelse med regnskabet op for forventningerne til hele 2015 og venter nu en omsætning i niveauet 3300 mio. kr. i 2015 mod tidligere forventninger om en omsætning i niveauet 3100 mio. kr. Arkil venter fortsat et resultat før skat i niveauet 70-90 mio. kr.