Stor Lufthansa-strejke afblæst

Rejsende, der skulle have fløje med det tyske luftfartsselskab Lufthansa torsdag og fredag, kan ånde lettet op. Personalet har onsdag afblæst en storstilet strejke.

Foto: RALPH ORLOWSKI.
Læs mere
Fold sammen

Den varslede strejke, der truede flyvninger med  tyske Lufthansa op til weekenden, er overraskende blevet afblæst.

Lufthansa og personalets fagforening, UFO, blev natten til onsdag enige om hjørnestenene en forhandlingplan omkring pensionsordningerne, som er det stridspunkt, der har fået personaleorganisationen op i det røde felt. Det skriver det tyske erhvervsmedie, Handelsblatt.

Fejden mellem Lufthansa og dets ansatte har stået på i lang tid. Alene i løbet af november har Lufthansa været nødt til at aflyse 4.700 flyafgange som følge af strejker.

Striden skyldes blandt andet, at man ikke kan blive enige om ansættelsesvilkårene, herunder pensionsordningen, i Lufthansa. Ledelsen ønsker at skrotte en årtier gammel pensionsordning, der betyder, at de ansatte kan gå på pension i en alder af 55 år.

Lufthansa er i færd med en større sparerunde, der skal sikre, at selskabet bliver mere konkurrencedygtigt i forhold til de mange lavprisselskaber, der har taget kampen op med mastodonterne i international luftfart.