Stor lønforhøjelse til Carlsberg-boss

Carlsbergs topchef Cees ’t Hart, der er sat ind i bryggerivirksomheden for at skabe mere værdi, øgede sin løn markant i 2016.

Foto: Liselotte Sabroe

Millionerne regner ned over Cees 't Harts, der er topchef i Carlsberg. I 2016 tjente han samlet 36,6 mio. kr., når man regner fast løn og bonus sammen.

Det er lidt af en fremgang fra 2015, hvor han kunne sætte 20 mio. kr. ind på lønkontoen. Men her var han heller ikke ansat hele året i Carlsberg, så der er grund til, at han dengang fik en lavere grundløn på 7 mio. kr. I 2016 var grundlønnen på 12 mio. kr. Det, der virkelig trækker Harts løn op i 2016 er den aktiebaserede aflønning. Her har Cees 't Hart øget sin indtjening fra 2,5 mio. kr. i 2015 til 12,8 mio. kr. i 2016.

Det fremgår af Carlsbergs fulde årsrapport, der er offentliggjort fredag.

Harts lønpakke på over 36 mio. kr. afslører også, at bestyrelsen aflønner den hollandske ølboss væsentligt højere end forgængeren, Jørgen Buhl Rasmussen, der tjente cirka 25 mio. i løn og bonus årligt, da han var ansat i Carlsberg. Buhl stoppede som topchef i 2015 for at blive afløst af Hart.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Af årsrapporten fremgår det også, at Carlsbergs nye koncernfinansdirektør, Heine Dalsgaard, tjente 20 mio. kr. i 2016. Dalsgaard, der først startede i Carlsberg i sommeren sidste år, kom fra ISS. Han måtte sige farvel til en række bonusordninger, da han forlod det store børsnoterede serviceselskab. Det betaler Carlsberg ham 5,8 mio. kr. i kompensation for, og det er med til at trække hans samlede løn op på de 20 mio. kr.