Stor kartelsag rammer norsk byggebranche

Mens den såkaldte byggekartelsag i Danmark stadig venter på at gå i retten, har Norge nu fået deres helt egen kartelsag.

Foto: Arkivfoto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor kartelsag om ulovlige aftaler mellem NCC Roads i Norge og byggegiganten Veidekke, der ejer entreprenørselskabet Hoffmann i Danmark, er under optrevling i Norge.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

NCC Roads står til en bøde på 156 mio. kr., mens Veidekke kan risikere at skulle betale en bøde på 256 mio. danske kr. Veidekke kan dog slippe, da de ifølge de norske myndigheder medvirker aktivt til opklaringen af sagen.

Læs også: Sag om byggekartel griber om sig

NCC Roads svenske koncernchef, Göran Landgren, erkender over for Licitationen, at der har fundet nogle ulovlige aftaler sted i Trondheim-området i 2005 til 2008, men at det udelukkende skyldes en tidligere medarbejder, der overtrådte reglerne på egen hånd. Manden, der forlod NCC før optrevlingen af denne sag, har indrømmet sin skyld.

Læs også: Kartelsag vokser endnu en gang

I den anden del af anklagerne mod NCC Roads fra den norske konkurrencestyrelse, som handler om et andet område i Norge, afviser NCC Roads, at der har fundet noget ulovligt sted.

I den mulige byggekartelsag i Danmark har politiet endnu ikke tiltalt nogen af de 18 sigtede firmaer, men sagen forventes at komme for retten næste år.

Læs også: Uenighed om fængselsstraf til kartelbyggere