Stor jysk energifusion giver kunderne el og telefoni

Der er planer om at lægge energiselskaberne Syd Energi (SE) og Nyfors sammen. Sker det, vil andelsselskaberne give 320.000 kunder et nyt energi- og teleselskab. Sydenergi ejer nemlig også tv- og bredbåndsforretningen Stofa.

Foto: Morten Germund

Fusionen vil i de kommende måneder blive diskuteret i de to andelsforeningers repræsentantskaber, oplyser Syd Energi og Nyfors i en fælles pressemeddelelse.

- Vi ser utrolig store muligheder i en fusion mellem Nyfors og SE. Vi står over for et nyt el-marked med helt nye spilleregler, en ny regulering af de danske el-netselskaber og ikke mindst et tv- og bredbåndsmarked i hastig forandring. Ændringerne vil komme til at skabe meget større kompleksitet i vores selskaber, siger Jens Bahne Jørgensen, bestyrelsesformand i Syd Energi i meddelelsen.

Bliver fusionen godkendt af begge repræsentantskaber og konkurrencemyndighederne, vil Syd Energis afdelinger i Hjørring og Aalborg afvikles over de kommende 12-18 måneder efter godkendelsen, og der flyttes aktiviteter svarende til 100 stillinger til Brønderslev. Herunder flyttes cirka 20-30 stillinger, der relaterer sig til de koncernfælles aktiviteter, til Esbjerg.

Derudover vil fusionen medføre, at fiberudrulningen i Nyfors-området øges helt op til 95 pct. af området over de kommende fem år mod de nuværende cirka 56 pct. I den syddanske del af selskabet når fibernettet i dag ud til godt 80 pct., og her vil udrulningen fortsætte til cirka 8000 husstande årligt.

- Udrulningen af fiber til næsten alle forbrugere og virksomheder i vores område vil desuden være med til at fremtidssikre vores del af den nordjyske region, siger Henning Krabbe, bestyrelsesformand i Nyfors. Han tilføjer, at bliver fusionen til en realitet, vil det også betyde et farvel til Bredbånd Nord og Waoo-samarbejdet. Nyfors' fiberkunder vil herefter få indhold fra Stofa.

Bliver fusionen godkendt af de to repræsentantskaber på disse møder, skal den efterfølgende godkendes af konkurrencemyndighederne. Sker det, vil fusionen få fuld virkning fra 1. januar 2016.