Stor IT-brancheforening skifter navn

Dansk Industris ITEK ændrer navn til DI Digital men vil fortsat gøre Danmark til digital vindernation.

ITEK, som er Dansk Industris brancheforening for IT og tele, skifter nu navn til DI Digital men fortsætter ellers som hidtil og med Adam Lebech som branchedirektør. Arkivfoto: Claus Bech, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

17 år er rigtigt lang tid i en verden med digitalisering. Derfor skifter Dansk Industris brancheorganisation for IT og tele nu navn fra DI ITEK til DI Digital.

Det blev tirsdag besluttet på en ekstraordinær generalforsamling i organisationen, der har 320 virksomheder som medlemmer, og navneskiftet træder i kraft straks.

»Den digitale revolution er over os og vender op og ned på brancher, forretningsmodeller og markeder. På tværs af brancher udgør digitalisering en afgørende drivkraft til at løfte virksomhedernes produktivitet og innovationskraft. Fælles for medlemmerne af DI Digital er, at de alle medvirker i den digitale transformation af samfundet, og det er det, der binder medlemmerne sammen,« siger Adam Lebech, direktør for DI Digital.

Kun navnet ændres, ikke målet

DI Digital vil, bortset fra det nye navn, fortsat repræsentere virksomheder, der arbejder med IT, tele, elektronik og kommunikation.

ITEK blev stiftet i 1998 og har administrerende direktør for IT-koncernen EG, Leif Vestergaard, som formand. Han blev valgt i juni 2015 og fastslår, at DI Digital har præcis samme mål som tidligere, nemlig at gøre Danmark til det foretrukne land at drive teknologivirksomhed i:

»Vi vil i DI Digital gøre vores yderste for, at Danmark kan blive en digital vindernation,« siger han.

Adam Lebech blev 1. maj 2014 hentet fra en stilling som kontorchef i Økonomi- og Indenrigsministeriet med ansvar for digitalisering af det offentlige til posten som administrerende direktør for ITEK, nu DI Digital.

»Vi vil gerne som branche sætte fokus på den digitalisering, som skyller ud over erhvervslivet. Det digitale skal bidrage til at forandre danske virksomheder fra industrivirksomheden til detailhandelen. Vi skifter navn for at signalere den store forandring, som vi som branche skal være med til at gennemføre i danske virksomheder, og dermed skærpe vores profil. Mange ved ikke, hvad »ITEK« står for. DI Digital gør det meget klarere. Dermed er vi klar til at gå ind i en ny fase med fokus på, hvordan vi kan bidrage til at digitalisere danske virksomheder,« forklarer Adam Lebech om navneskiftet, som har været drøftet i flere år.

Der var enstemmig opbakning til ændringen.