Stor involvering af banker i Nets-handel kan hænge sammen med finansiering

Foto: Søren Bidstrup.
Læs mere
Fold sammen

Det kan være et spørgsmål om finansiering, der ligger til grund for, at kapitalfonden Hellman & Friedmann har udvidet antallet af finansielle rådgivere i forbindelse med købet af Nets.

Sådan lyder vurderingen hos investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, efter at Bloomberg har beskrevet, hvordan der nu er otte banker indover kapitalfondens overtagelse af den danske betalingsvirksomhed.

Ifølge Bloomberg er der tale om Bank of America Merrill Lynch, Barclays Bank, Danske Bank, Deutsche Bank, JPMorgan, Morgan Stanley, Nomura og Nordea. Ud af dem benytter Nets sig af JPMorgan og Nordea, og der er ikke planer om at udvide antallet, fortæller pressechef Søren Winge.

Det efterlader de seks andre banker som finansielle rådgivere til Hellman & Friedmann. Det kan virke som mange og er også en forøgelse sammenlignet med de to-tre banker, der i første omgang var udpeget til opgaven af kapitalfonden.

- Men det handler formentlig om, at de her banker, der skal være rådgivere for Hellman & Friedman, skal være med til at skaffe den finansiering, som skal gå til købet af Nets, siger Per Hansen fra Nordnet.

Kapitalfonden oplyste mandag, at den tilbyder 165 kr. per aktie i Nets, hvilket værdisætter den danske virksomhed til omkring 33,1 mia. kr.

Helman & Friedman står dog ikke klar med de kolde kontanter og skal derfor låne sig frem til finansieringen.

- De kommer med lidt egenkapital. Det gør man typisk, når man er kapitalfond. Men derudover skal man have lånefinansieret en meget betydelig del af beløbet. Og det er det, som de her finansielle rådgivere skal hjælpe til med.

- De skal simpelthen hjælpe med at syndikere et lån, som skal gøre andre banker interesserede i at udstede lån til Hellman & Friedman, siger Per Hansen.

Ritzau Finans har forsøgt at indhente en kommentar fra Hellman & Friedmann, men det har foreløbig været forgæves.

/ritzau/FINANS