Stor interesse for Galaxy S7 før premiere

Samsungs nye toptelefon kommer i handelen fredag og skal blive en succes for mobilgiganten. Dansk forhåndsinteresse tyder på, at det bliver tilfældet.

Samsungs nye toptelefon, Galaxy S7 og (her) søstermodelleen Galaxy S7 Edge, kommer i butikkerne fredag. Her vises den frem i Seoul. Foto: Yeon-Je Jung, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUNG YEON-JE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Interessen for Samsungs nye toptelefoner, Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge, som får verdenspremiere fredag den 11. marts, er større end forventet.

Det siger den sydkoreanske mobilgigant selv, og det bekræfter et af de danske teleselskaber, Telia.

Samsungs nye mobildirektør, Koh Dong-jin, sagde på en pressekonference i Seoul, at forhåndsbestillingerne på de nye telefoner er flere end forventet - uden dog at ville fremlægge konkrete tal.

Telia: Rekordhøj forhåndsinteresse

Men Telia, som er Danmarks tredjestørste teleselskab, bekræfter fornemmelsen. Privatkundedirektør Christoph Nørgaard taler om »rekordhøj forhåndsinteresse«, godt hjulpet af, at Telia lægger Samsungs særlige Virtual Reality-briller, Gear VR til 1.200 kroner, med i posen til dem, der forudbestiller telefonen.

»Salget af Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge er gået over al forventning. Jeg er sikker på, at en del af succesen skyldes Virtual Reality-brillerne. Det er første gang, at vi sælger Virtual Reality-udstyr i Telia, og det lader til, at danskerne er klar til at tage imod den nye teknologi,« siger Christoph Nørgaard.

Den 5,1 tommer store Galaxy S7-telefon koster i udgaven med 32 gigabyte lagerhukommelse 5.700 kroner.

Afgørende at få succes

S7-telefonerne blev offentliggjort i februar på Mobile World Congress, verdens største mobilmesse, i Barcelona i Spanien. Flere analytikere påpegede, at den i sit ydre ligner forgængerne, Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, så meget, og at de tekniske forbedringer inde i telefonen måske ikke var store nok til at trække de store køer ved butikkerne. Derfor forudser de svagere salg af den end forgængeren, hvilket vil være skidt for Samsung, som kæmper med at få solgt flere telefoner, nu hvor mange af de vestlige markeder er mættet. Der skal derfor mere til at få folk til at investere mange tusinde kroner i at skifte den gamle telefon ud.

Galaxy S7-telefonerne har høstet mange og store roser hos anmelderne. Flere taler direkte om, at det er den bedste smartphone til dato.

Mange har også udråbt den til den allerhurtigste. Men det danske computerblad, Komputer for alle, har med helt ny software testet hastigheden op mod Apples nyeste iPhone 6S Plus fra oktober 2015, og her bliver Galaxy S7 Edge slået på stregen.