Stor indtjeningsvækst i vente i Jyske Bank i 2015

Jyske Banks store opkøb af BRF kredit kommer til at have en markant effekt på bankens regnskaber i de kommende år, vurderer ugebrev.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2015 bliver et særdeles interessant år for aktionærerne i Jyske Bank. Banken står nemlig overfor det første hele regnskabsår efter det store opkøb af BRFkredit i starten af 2014.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Det store opkøb kommer nemlig til at have en markant effekt på Jyske Banks resultatopgørelse i de kommende år.

- Som forretning er BRF størrelsesmæssigt knap en tredjedel af Jyske Bank, hvis man måler på nettorente- og gebyrindtægter, oplyser ugebrevet.

Ifølge prospektet fra opkøbet ventes indtægts- og omkostningssynergier i niveauet 600 mio. kr. fuldt implementeret fra 2018, fremhæver ugebrevet og påpeger, at dertil kan lægges den eksisterende indtjening i BRFkredit.

Ugebrevet vurderer, at markedet ikke helt har indregnet BRF-opkøbets betydning for Jyske Bank, måske på grund af de problemer, som skal afklares i relation til den opsagt samarbejdsaftale med Nykredit/Totalkredit.

Endvidere ser ugebrevet potentiale i Jyske Bank-aktien, som kan blive udfoldet, når markedet gradvist i løbet af 2015-2016 får vished for det potentiale, der ligger i opkøbet af BRF.

Jyske Bank-aktien lukkede fredag i 316,10 kr. efter en stigning på 1,1 pct.