Stor hjælpepakke til franske dagblade

Mens debatten om mediestøtte raser i Danmark, gør den franske præsident Nicolas Sarkozy klar til at betale for gratis aviser til samtlige 18-årige franskmænd.

Læs mere
Fold sammen
Det skriver nyhedsbureauet AFP. Ligesom de danske dagblade kæmper de franske aviser en hård økonomisk kamp præget af faldende oplagstal og vigende annoncemarked. For at sikre dagbladene og den demokratiske debat, forbereder den franske regering derfor nu en række tiltag.

Det mest markante betyder, at alle 18-årige franskmænd får et gratis abonnement på en valgfri avis. Aviserne betaler selv for produktionen, mens staten betaler for distributionen.

”Vanen med at læse avis bider sig fast i en meget tidlig alder,” sagde Sarkozy ifølge AFP, der han fredag overfor en række mediechefer fremlagde konklusionerne fra de seneste måneders arbejde. Han meddelte desuden, at regeringen vil fordoble sit annoncebudget, fastfryse udgifterne til distribution via posten og nedsætte skatten på aviskioskernes lønudgifter.

Ifølge The Guardian er prisen på den franske hjælpepakke til dagbladene 600 mio. euro – eller 4,5 mia. kr. – over de næste tre år.