Stor handel sikrede eBay glad jul

Navnlig netbetalingstjenesten PayPal er blevet populær, selv om det fortsat er markedspladsen, der trækker kunder til.

Netauktionshuset eBay går igen frem. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor julehandel sikrede også den største markedsplads på Internet, eBay, et godt regnskab med et overskud, der skød 24 procent i vejret.

eBay, der også ejer netbetalingstjenesten PayPal og stadig har en ejerandel i det dansk-svenske internettelefoniprogram Skype, tjente i det vigtige julekvartal 559,2 millioner dollars (3 milliarder kroner) ud af en omsætning på 2,50 milliarder dollars (13,8 milliarder kroner). Det er mere end forventet.

Netauktioner sælger bedst

Omsætningen på selve netauktionsstedet eBay, som er den største aktivitet i koncernen, steg med fire procent til 1,52 milliarder dollars. Her er der 94,5 millioner aktive brugere, og det er fem procent flere end året før.

eBay har lagt mange kræfter i at gøre auktionsstedet mere attraktivt og åbnede desuden en særlig afdeling for tøj og tilbehør på fashion.ebay.com.

eBays topchef, John Donahoe, er imidlertid ikke tilfreds med virksomhedens markedsandel på e-handelsmarkedet i USA. Han er dog overbevist om, at der vil ske en væsentlig fremgang i år inden for køb og salg over mobiltelefonen og andre mobile enheder. Faktisk forventer han solgt for fire milliarder dollars varer gennem eBays mobilprogram, som til dato er blevet hentet flere end 30 millioner gange.

Populær betalingsvej på nettet

PayPal, som er en slags bankkonto på nettet, er blevet endnu mere populær at anvende. Omsætningen voksede med 22 procent i forhold til 2009, og de 94,4 millioner aktive brugere betalte i alt 26,9 milliarder dollars (148,6 milliarder kroner) ad denne vej.


eBays regnskabstal ligger trods fremgangen en del lavere end for et år siden. Det skyldes, at eBay da fik en stor indtægt på salget af en pæn portion aktier i Skype.

LÆS MERE