Stor fyringsrunde i DONG

Ifølge netmediet Finans.dk har DONG nu taget beslutning om at nedbemande kraftigt i sin olie- og gasforretning.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort efter, at DONG Energy offentliggjorde sit årsregnskab for 2015, bekendtgjorde topchef Henrik Poulsen over for medarbejderne i selskabets olie- og gasforretning, at nye fyringer formentlig ville komme på tale. Det er nu sket.

Ifølge Finans.dk bekræfter DONG Energy, at der nedlægges 280 stillinger frem mod marts. Ifølge Finans.dk måde blandt medarbejderen og eksterne konsulenter.

»Vi har sat en proces i gang, hvor ledelse og samarbejdsudvalg blandt andet ser på, hvor mange ledige stillinger, der kan indgå i reduktionen og i øvrigt, om tallet kan komme længere ned. Men der er ingen tvivl om, at markedsvilkårene for vores olie-gasforretning er presset, og at vi har behov for at reducere kraftigt. Vi kan ikke p.t. sige noget om, hvordan den endelige fordeling bliver,« skriver presserådgiver Ulrik Frøhlke i en mail til Finans.dk.

Ved årets udgang var der 727 medarbejdere i DONGs olie- og gasdivision, der i forbindelse med det dybe olieprisfald måtte nedskrive 16 milliarder kroner på forretningen i 2015.