Stor fyringsrunde hos Twitter

Ni procent af de ansatte mister deres job for at forsøge endelig at få overskud i 2017.

Twitter skal skære ned på bemandingen oven på flere forgæves forsøg på at blive solgt. Arkivfoto: Kacper Pempel, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: © Kacper Pempel / Reuters

Trods de måske første tegn på lys i meget lang tid skal mikroblogtjenesten Twitter nu ud i en fyringsrunde, hvor ni procent af de 3.900 ansatte skal ud.

Twitter har godt nok fået tre procent flere aktive brugere på tre måneder, nemlig nu 317 millioner i gennemsnit om måneden mod 313 millioner kvartalet forinden, og omsætningen er vokset med otte procent til 616 millioner dollars, hvilket er mere, end Twitter selv havde meldt ud. Men økonomien er stadig ikke nær så glimrende som ønsket, og derfor skal der nu spares på de indre linier. Juli-september endte med et minus på 103 millioner dollars, lidt lavere end for tre måneder siden, og Twitters topchef og medstifter, Jack Dorsey, håber, at sparerunden endelig vil betyde et plus på bundlinien i 2017.

Twitter, som blev stiftet i 2006, er en mikroblogtjeneste, hvor man kan sende digitale beskeder af SMS-længde på - indtil videre - højst 140 tegn ud på nettet, hvor alle kan kikke og læse med. Ændringer er dog på vej, således at billeder, videofilm, meningsmålinger og GIF-billeder ikke længere vil tælle med i de 140 tegn, som dog fortsat er den maksimale længde for tekstbeskeder, smileyer og links.

Ikke som det plejer

Denne gang vil det dog ikke gå Twitter, som det plejer oven på et regnskab, nemlig at aktien falder med omkring 12 procent, spår Per Hansen, der er investeringsøkonom i den svenske aktiehandelsportal Nordnet.

»Det er der fire årsager til: Omsætningen i kvartalet blev 616 millioner mod forventet 606. Indtjeningen pr. aktie blev 0,13 mod forventet 0,09. Twitter reducerer medarbejderantallet med ni procent. Og antallet af aktive brugere stiger med tre procent til 317 millioner. Al begyndelse er svær, og for Twitter har det været vanskeligt at få væksten i gang. Det kan være, at vi nu ser de første, spæde tegn herpå,« siger Per Hansen, der konstaterer, at Twitter-aktien rent faktisk stiger.

Twitter har ellers været under et stadig hårdere pres på det seneste, fordi der ikke har været tilstrækkelig interesse for at overtage virksomheden. Flere store virksomheder har set på muligheden men har takket nej.

Topchef bekræfter: Jeg ville have købt Twitter

Twitters annoncesalg er vokset med 10 millioner dollars til 545 millioner og ligger seks procent højere end for et år siden.

Topchefen for det amerikanske softwarefirma Salesforce.com, som sælger nettjenester til virksomheder, bekræftede i et interview onsdag i denne uge, at han både har været inde i forhandlingerne om at købe Twitter og LinkedIn - sidstnævnte, inden Microsoft endte med at tage byttet.

Marc Benioff bekræfter her, at han blev tvunget til at stoppe forhandlingerne om Twitter, efter at investorer begyndte at udtrykke bekymringer.