Stor dansk mejerikontrakt til Kina

Danske GEA Niro Gruppen skal i kølvandet på den kinesiske melamin-skandale levere højteknologisk udstyr til Kina for 130 millioner.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen
Den kinesiske producent af mælkepulver og babyfood, Feihe Dairy, har valgt danske GEA Niro Gruppen som leverandør af højteknologisk udstyr for 130 millioner kroner. Niro skal levere to nye, højteknologiske procesanlæg til produktion af mejeriprodukter til det amerikansk-ejede mejeri. De udfylder en del af det tomrum i Kina’s produktionskapacitet, som sidste års melamin-skandale har givet, efter at den største mejerigruppe, Sanlu, måtte dreje nøglen om.

Aftalen er blandt andet sikret gennem Eksport Kredit Fonden, der for første gang nogensinde påtager sig en kreditrisiko direkte over for en kinesisk virksomhed ved at stille eksportkreditgarantien over for Feihe’s banklån.

»Kina er blevet et af vores hjemmemarkeder, og vi forventer en betydelig vækst, fordi vi får mulighed for at levere viden, teknologi og udstyr til produktion af en række mejeriprodukter - bl.a. modermælkserstatning - som i stigende grad bliver efterspurgt af den nye middelklasse i Kina. Og bliver Kina som forventet verdens største forbrugsmarked, vil det også betyde kraftig vækst for vores teknologi inden for flere andre sektorer, som anvender procesudstyr,« siger adm. direktør Anders Wilhjelm, GEA Niro Gruppen.

Feihe Dairy er ejet og drevet af American Dairy, Inc. Når Niro’s to nye anlæg står klar til produktion i slutningen af 2010, kan de producere mere end 110 tons mælkepulver om dagen - eller cirka 180 tons modermælkserstatning.