Stor dansk hotelkæde tæt på kollaps

Enorm gæld truer med at trække tæppet væk under kendt hotelkonge.

Foto: Bjarke Bo Olsen. Hotelejer Enan Galaly er her fotograferet i receptionen på Hotel hvide hus i Køge.
Læs mere
Fold sammen
Efter tab på mere end 130 mio. kr. de seneste fem år, er revisorerne usikre på om hotelkæden Helnan vil overleve. Revisorerne har helt ekstraordinært afholdt sig fra at komme med en konklusion i 2012 regnskabet. Det skriver Dagbladet Børsen onsdag.

Helnan-koncernen ejer og driver 15 hoteller i verden fra hovedkontoret i Aalborg. De seks hoteller ligger i Danmark. Hotellerne klarer sig meget forskelligt. Ifølge Børsen giver eksempelvis Helnan Phønix i Aalborg et plus på 7 mio. kr. i 2002 mens Hotel Hvide Hus i Køge præsterede et minus på 22,2 mio. kr.

Den fortsatte drift af hotellerne afhænger af, hvorvidt bankerne giver tilsagn om finansiering.
- Forhandlingerne med kreditinstitutterne er komplekse og både afhængige af, at der findes en samlet løsning på den komplicerede finansieringsstruktur, samt at der opnås tilsagn fra kreditinstitutterne imellem. Vi har ved vores revision ikke opnået egnet revisionsbevis til at kunne udtrykke en konklusion om koncernregnskabet og årsregnskabet, skriver revisor John Dahl fra RSMPlus ifølge Børsen i regnskabet.

Den samlede gæld i Helnan Holding er på knap 750 mio. kr., men værdien af hotellerne er bogført til 770 mio. kr. Revisorerne stiller dog spørgsmålstegn ved hotellernes værdi.

Helnan-koncernen ejes af dansk-egyptiske Enan Galaly, der i mange medier har fortalt historien om, hvordan han har knoklet sig til tops i den danske hotelbranche siden han kom fra Egypten i 1967.

Overfor Børsen bekræfter Enan Calaly, at selskabet er i store problemer og endnu ikke er kommet til en afklaring med bankerne:
"Jeg vil ikke sige med 100 procents sikkerhed, men jeg håber, at vi klarer os".