Stor dag for Danske Andelskassers Bank: Klar til at slippe fra statsligt lån fredag

Fredag bliver en stor dag for Danske Andelskassers Bank (DAB). Her er banken nemlig klar til at indfri bankens statslige hybridlån.

Fredag bliver en stor dag for Danske Andelskassers Bank (DAB). Her er banken nemlig klar til at indfri bankens statslige hybridlån.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

»Siden jeg tiltrådte i bankens direktion for otte år siden, har det været et vigtigt mål, at banken blev helt fri af statslige midler. I morgen indfrir vi de sidste 19 mio. kr., så der er tale om en meget vigtig milepæl for Danske Andelskassers Bank,« siger Jan Pedersen, der er DABs administrerende direktør.

»En milepæl, der har stor betydning for banken og alle dens medarbejdere, som har leveret en engageret indsats for, at vi kunne nå hertil. Vi kan med restindfrielsen sætte punktum for bankens nuværende kapitalplan og bruge kræfterne på at kigge fremad,« siger han i en meddelelse til fondsbørsen.

DAB meddelte tidligere i juni, at den har rejst 105 mio. kr. i supplerende kapital, som vil blive brugt til at indfri bankens statslige hybridlån, som blev optaget i 2009.

Kapitalbeviserne forfalder til fuld indfrielse præcis ti år efter - men at det dog er muligt at indfri dem før fra den 14. juni 2023. Udstedelsen vil blive gennemført som private placement.

Derudover skal en del af beløbet også bruges til at styrke DAB 's kapital, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen onsdag eftermiddag.

Banken har løbende indfriet det statslige hybrid lån, og den seneste delindfrielse var i december sidste år, hvor DAB også oplyste, at det gennem nogle år har arbejdet målrettet med at indfri lånet, da det med en rente på 11,02 pct. ikke var en billig fornøjelse.