Stor britisk pubkæde fjerner europæisk spiritus fra hylderne

Pubkæden JD Wetherspoon vil ikke længere sælge Jägermeister og urtesnaps. Initiativet kommer, få måneder inden Storbritannien endegyldigt forlader EU.

Tim Martin, som er chef for pubkæden Wetherspoon, mener, at alle EU-produkter kan erstattes af britiske, som ofte er billigere og af bedre kvalitet. Her ses han i en af kædens 880 pubs. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN STANSALL

Hvis du bliver tørstig i Storbritannien, er der ofte ikke langt til en af JD Wetherspoons 880 pubber. Men her vil det ikke længere være muligt at få serveret hverken urtesnaps eller Jägermeister. Det skriver Süddeutsche Zeitung.

Den britiske kæde har mange internationale specialiteter, men fjerner nu disse former for europæisk spiritus fra hylderne. Tidligere har kæden fjernet fransk champagne og tysk hvedeøl. Ændringerne i sortimentet sker, få måneder inden Storbritannien endegyldigt forlader EU.

Chefen for JD Wetherspoons, Tim Martin, er fortaler for Brexit og har ingen betænkeligheder ved at tage hårdt afstand fra EU. Han er blot en af få virksomhedschefer, der har stemt for at forlade unionen.

Han mener, at de nye ændringer i sortimentet er et vigtigt skridt for kæden, og at færre EU-produkter blot vil betyde mindre besvær.

Med ændringerne lover kæden kunderne lavere priser og understreger samtidig, at sortimentet af britiske produkter er fremragende. Kæden vil fra 26. september erstatte de europæiske produkter med brændevinen E&J Brandy og whiskyen Black Bottle, som er meget populær i henholdsvis USA og Australien.