Stor analytiker-uenighed om kursudviklingen på A.P. Møller

De fleste aktieanalytikere, der følger A.P. Møller - Mærsk er positive på aktierne, men der er stor uenighed om, hvor kursen vil ligge et år fra nu.

Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller - Mærsk har været en fornøjelse for investorerne at have i aktieporteføljen det seneste år, hvor aktiekursen på B-aktierne er steget med solide 53,5 pct., hvoraf fremgangen alene siden nytår er på 18,9 pct.

Aktiekursen er i øjeblikket 43.500 kr., hvilket giver selskabet en markedsværdi på 187,7 milliarder kr., og ifølge data fra finanstjensten Bloomberg anbefaler 13 ud af 23 analytikere investorer at købe APM-aktier, mens seks analytikere har en neutral anbefaling, og blot fire analytikere anbefaler at sælge APM-aktier.

Men der er stor forskel på analytikernes kursmål på 12 måneders sigt. I top ligger SEB Enskildas Steven Brooker, der i fredags hævede kursmålet til 58.200 kr., eller knap 34 pct. over dagskursen. 12. januar hævede Nordeas Finn Bjarke Petersen kursmålet fra 40.000 kr. til 50.000 kr., mens Robin Byde fra den engelske storbank HSBC omvendt tror på en aktiekurs om et år på 35.000 kr., og derfor har en "undervægt" anbefaling på aktien.

Den analytiker, der hidtil har ramt bedst med sin APM-anbefaling er ifølge Bloombergs data Handelsbankens Dan Togo Jensen, der har en købsanbefaling og et kursmål på 52.000 kr.