Stopper i Red Barnet: Helle Thorning-Schmidt på vej ind i Vestas-bestyrelse

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt har sagt ja til at blive medlem af vindmølleproducentens bestyrelse. Det skriver Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Tidligere Helle Thorning-Schmidt har takket ja til en bestyrelsespost i Vestas, oplyser selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Vestas’ bestyrelse har besluttet at indstille Helle Thorning-Schmidt til nyt medlem af bestyrelsen, og den tidligere statsminister har takket ja til bestyrelsesposten.

»Vestas Wind Systems' bestyrelse kan med glæde annoncere, at Helle Thorning-Schmidt har accepteret Vestas’ bestyrelses tilbud om at indstille hende til at blive medlem af bestyrelsen ved den årlige generalforsamling d. 3. april 2019,« skriver selskabet i fondsbørsmeddelelsen.

Med Thornings ja til Vestas-bestyrelsen har hun samtidig besluttet at stoppe som adm. direktør for NGOen Save the Children (Red Barnet) i London for at indlede en bestyrelseskarriere. Hun stopper til sommer. Det skriver hun på Twitter.

Om baggrunden for at pege på Helle Thorning-Schmidt til bestyrelsen, skriver Vestas følgende:

»Vestas har fundet en stærk kandidat i Helle Thorning-Schmidt, som har kernekompetencerne til at bidrage til bestyrelsens arbejde og via hendes erfaring kan bidrage til, at Vestas bliver den globale leder inden for bæredygtige energiløsninger. Helle Thorning-Schmidt deler Vestas’ ambition om at møde det stigende globale energibehov på bæredygtig vis, samt omstille det eksisterende energisystem til bæredygtig energi.«

Vestas forventer også, at Helle Thorning-Schmidt vil kunne bidrage med sin omfattende viden inden for det politiske miljø omkring statsregulerede industrier såsom energiindustrien, samt et globalt netværk og erfaring i at lede komplekse organisationer.

Lykke Friis tidligere i Vestas-bestyrelse

I juli 2018 forlod en anden kvinde Vestas' bestyrelse. Det var tidligere prorektor på Københavns Universitet, Lykke Friis, som stoppede i bestyrelsen, da hun blev Berlingskes korrespondent i Tyskland.

I øjeblikket sidder der en enkelte kvinde i Vestas-bestyrelsen, nemlig finske Eija Pitkänen.

Helle Thorning-Schmidt var statsminister fra 2011 til 2015. Hun er uddannet cand. scient.pol fra København Universitet og er frem til sommer adm. direktør for NGOen Save the Children International (Red Barnet).

Helle Thorning-Schmidt er bestyrelsesmedlem i Safelane Global og Algebris Research and Policy Forum.

Hvem, der ellers udpeges til Vestas' bestyrelse, offentliggøres først i slutningen af februar, når Vestas indkalder til den årlige generalforsamling.