Stolthed og ydmyghed

Lørdag skulle HV-Transport fejre, at virksomheden blev regionsvinder i DTL's konkurrence om titlen som Årets Transportvirksomhed - nu bliver festen bare bedre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På lørdag begiver en bus sig af sted fra Herning med kurs mod Kolding. Bussen vil være ladet med glade medarbejdere fra virksomheden HV-Transport. De har deres ægtefæller med. De har også kolleger med fra samarbejdspartnere. Alle skal på en rigtig firmaudflugt, og det hele sluttes af med fest i Herning, hvor der blandt andet skal festes for, at virksomheden blev regionsvinder i DTL's regionale konkurrence om titlen som Årets Transportvirksomhed 2008.

Det kan midtjyderne såmænd godt fortsat fejre, men nu de er i gang, kan de vel lige så godt fejre, at de også løb med landstitlen.

Bag virksomheden står ægteparret Esther Hau- bjerg Jørgensen og vognmand Poul Jørgensen, og det var, ikke overraskende, en meget glad vognmand, der forleden ved DTL's generalforsamling i Århus fik prisen overrakt af transportminister Carina Christensen (K).

»Jeg er stolt, men også ydmyg. Ydmyg, fordi vi jo ikke er fuldendte, men fortsat kan gøre meget for at optimere virksomheden både som virksomhed og som arbejdsplads,« siger Poul Jørgensen.

Han mener, titlen kan bruges til at gøre HV-Transport endnu bedre.

Nye ting i håndbogen»Juryen har sat fokus på ting, vi måske ikke helt har været så bevidste. Vi har gjort en række ting, fordi vi følte, det var rigtigt. Det var ikke for at vinde en pris eller titel. Men når vi nu ser, at andre vægter vore initiativer højt, er det klart, at vi også selv får lejlighed til at give det hele et eftersyn og måske skrive en del af det ind i vores værdigrundlag. Vi har da allerede benyttet lejligheden til at føje enkelte nye ting ind i vores personalehåndbog med baggrund i konkurrencedeltagelsen,« siger Poul Jørgensen.

Han glæder sig ikke kun over titlen på egne vegne, men glæder sig i lige så høj grad over, at titlen er gået til en mindre virksomhed.

»Jeg synes, det må være befordrende for andre, at man kan vinde sådan en titel uden at være en stor virksomhed med en stor egenkapital. Det har altid været en af mine kæpheste, at små virksomheder via samarbejde kan matche de store,« forklarer han.

Samtidig må titlen siges at være en sejr for det sociale engagement i branchen. HV-Transport har gennem årene ansat adskillige nye medarbejdere under særlige vilkår.

Poul Jørgensen kalder det godt nok bare for sund fornuft. Det siger han i det hele taget om de fleste af de forhold, dommerkomiteen har hæftet sig ved i Herning, men sund fornuft er næppe heller det ringeste at forfalde til, når man skal drive forretning.