Stol ikke på mobilens vækkeur

Om du bliver vækket til tiden, afhænger i høj grad af din mobiltelefon.

Alarmen i en iPhone kan ikke vække dig, hvis den er slukket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange har skilt sig af med diverse clockradioer og analoge vækkeure og sætter i stedet al deres lid til mobilen, når de skal op til tiden. Derfor kan det være godt at vide, at man ikke altid kan stole på alarmen i mobiltelefonen, hvis mobilen er slukket.

Evnen til få alarmen til at lyde, selv om mobilen er slukket, er nemlig efterhånden sjælden, skriver online magasinet Mobilsiden.dk.

Da de fleste af os rendte rundt med Nokia-mobiler, var det en selvfølge, at alarmen lød - uanset hvad. Men sådan er nu kun, hvis du har en Nokia.

Har du en ældre Sony Ericsson-model, som for eksempel en C905, kan du stole på din alarm. Hvis mobilen er slukket tænder den, for at alarmere dig - præcis som på Nokia. Men lige på dette punkt er Sony Ericsson-mobilerne blevet mindre avancerede med årene. I dag kan hverken Sony Ericsson Xperia X10 eller de nye Xperia Arc og Xperia Play vågne op for at afgive alarmen.

Skiftet synes at være sket, efter Sony Ericsson gik fra at have deres eget styresystem på mobilerne til at anvende Android-systemet. Mobilsiden.dk har også testet en lang række andre Android-mobiler, og ingen af dem formår at sætte alarmen igang, hvis mobilen er slukket.

Heller ikke Apple iPhone er i stand til at vække dig, hvis den er slukket. Til gengæld afgiver iPhone alarmen, når den tændes igen - men det kan man jo ikke bruge til så meget, hvis man allerede har sovet over sig.