Stofa vil vokse til det dobbelte

Ny strategi skal over de næste ti år gøre Danmarks næststørste TV-udbyder dobbelt så stor som i dag.

Sydenergi/SEs koncernchef, Niels Duedahl, omorganiserer nu Danmarks tredjestørste energiselskab og vil bruge TV- og bredbåndsudbyderen Stofa som spydspids til at nå ud til langt flere kunder i hele Danmark. Arkivfoto: Claus Bech, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks næststørste TV-udbyder, Stofa, bliver spydspids i sin ejer, Sydenergi/SEs planer om at få 100.000 nye energikunder og brede sig til 30 procent af markedet for bredbånd og TV.

SE, der er Danmarks tredjestørste energi- og telekoncern, samler nu sine aktiviteter i to hovedområder: SE Energi & Klima samt Stofa.

Stofas administrerende direktør, Ole Fruekilde Madsen, bliver nu desuden koncerndirektør med ansvar for kommunikation og udvikling for hele SE.

Energi, bredbånd og TV samtænkes

»Dette nye område bliver et afgørende knudepunkt for udviklingen af SEs fremtid, hvor energi, bredbånd og TV skal samtænkes, og hvor produkter og serviceydelser skal blive langt mere digitale, end de er i dag,« hedder det i en pressemeddelelse fra SE.

SEs energiforretning og TV-/bredbåndsforretning er dag lige store. Med den nye strategi, som rækker frem til 2025, skal der 100.000 nye energikunder i butikken.

»På telesiden skal markedsandelen øges fra 17 til 30 procent via et nyt, moderne TV-univers og ved at nå ud til bredbåndskunder i hele landet. Samtidig vil koncernen gå efter flere opkøb og fusioner,« slår koncernchef Niels Duedahl fast.

Milliardindtægt fra DONG-salg

Han sagde allerede i januar i et interview med Berlingske, at han ser Stofa som springbrættet til at nå ud i hele Danmark. Af de 450.000 Stofa-kunder bor kun de 100.000 i SEs nærområde i Sønderjylland, så de 350.000 andre kunne koncernen begynde at sælge el til.

»Vi har 320.000 energikunder og 450.000 telekunder, og netop hybriden af de to er meget interessant,« understregede han.

SE fik en solid fortjeneste, da konkurrenten DONG Energy blev børsnoteret. SE ejede for 2,3 milliarder kroner DONG-aktier.

Det TDC-ejede YouSee er Danmarks største TV- og bredbåndsudbyder, efter at TDC-koncernen i juli samlede alle sine privatkunder under YouSees hat.