Stofa forhandler med TDC

Landets næststørste TV-udbyder vil bruge konkurrentens net til at komme ud til kunder i hele landet med både internetforbindelser og TV og dermed øge konkurrencen.

Stofa skal være landsdækkende udbyder af TV og internet, siger administrerende direktør Ole Fruekilde Madsen. Foto: Stofa Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks næststørste TV-udbyder, Stofa, vil være nationale og er derfor i gang med at forhandle en aftale på plads med ærkerivalen TDC om at leje sig ind på TDCs ledninger.

»I dag er Stofa en seminational aktør. Man skal bo i en Stofa-antenneforening eller havde mulighed for at kunne få fiber til hjemmet fra Stofa, for at vi kan sælge vores produkter. Vi skal være nationale, og det gør vi ved at leje os ind på andres net. Det er vi i konkrete forhandlinger med TDC om,« siger Ole Fruekilde Madsen, administrerende direktør for Stofa og nu også koncerndirektør i Sydenergi/SE, som ejer Stofa, med ansvar for kommunikation og udvikling af hele SE-koncernen.

SE er Danmarks tredjestørste energiselskab og købte i oktober 2012 Stofa for 1,9 milliarder kroner. I dag har Stofa 450.000 kunder, heraf 380.000 TV-kunder.

Større konkurrence i vente

En Stofa-aftale med TDC vil øge konkurrencen på både bredbånds- og TV-produkter i Danmark. Det nystartede selskab Hiper var det første, der fik en aftale hjem med TDC om at kunne sælge internetforbindelser ved at leje sig ind hos TDC - på både fastnet, fibernet og kabel-TV-net. Hiper, der sælger til aggressive priser, har på et halvt år fået 10.000 bredbåndskunder.

»Om det er fibernet, kabelnet eller fastnet, er underordnet. Forbrugerne bekymrer sig om, hvilken værdi de får af det, de køber. Men når vi skal leje os ind på andres net, så *skal* vi være nationale og dermed på alle typer,« fastslår Ole Fruekilde Madsen.

Stofa skal ifølge SEs nye strategiplan frem til 2025 øge sin markedsandel fra i dag 17 til 30 procent.

»Det at være på andres net med Stofas produkter er en god start, men planen er at gå ret intensivt ind i produktudvikling. Vi har helt klart tanker om massivt at videreudvikle TV-produktet og bringe internetforbundne enheder med ind. Det kan lige nu lidt uklart, men allerede i slutningen af 2017 - og helt klart langt mere i 2018 - vil man kunne begynde at se, hvordan det udvikler sig,« siger Stofa-direktøren.

Ingen strøm med i kufferten

Han tror derimod ikke så meget på, at Stofa skal tage SEs elprodukter med i kufferten, når Stofa banker på folks døre.

»Stofa er ejet af SE, som er eldistributør, men bare at krydssælge el med Stofas produkter ser jeg ikke den store værdi i. Der er relativt få penge at spare for forbrugerne. Vi skal lave en solid produktudvikling og udvikle det forbundne hjem,« siger Ole Fruekilde Madsen.

Stofa begyndte i sommeren 2015 at sælge mobilabonnementer, Stofa Mobil, hvor Stofa har lejet sig ind på TDCs net for at kunne levere forbindelserne.